Kraken Inbound

    

  Branding Strategi - 5 vigtige ting din branding bør indeholde i 2018

  Du hører sikkert hele tiden om "branding" og hvorfor det er vigtigt for netop din virksomhed. Når alt kommer til alt er dit brand måske ikke så struktureret som du regner med. Det kan ofte være fordi du ikke føler det fremviser hvem din virksomhed i virkeligheden er og hvad den gør. Det er vigtigt at dit brand afspejler det udadtil som du ønsker dit publikum skal tænke om din virksomhed. Gennem disse 5 essentielle komponenter vil du få en bedre forståelse for din virksomheds branding strategi.

  branding strategi 5 essentielle ting.jpg

  Hvad er en Branding Strategi? - Grundlæggende viden om brand analyse

  Modsat af hvad mange tror så er branding mere end bare dit virksomhedsnavn, dit logo og produkt. I virkeligheden går det langt dybere end det og er måske det mest vigtige aspekt for en succesfuld virksomhedsstrategi. God branding kan give en bæredygtig konkurrencefordel da det tillader din virksomhed at differentiere sig fra sine konkurrenter.

  Branding er det der driver marketing, og ikke omvendt som mange tit tror. Branding er det strategiske og marketing er det mere taktiske. Branding handler mere omkring din virksomheds specielle værdier, egenskaber og opfattelse kontra dine konkurrenters.

  5 ting at tænke over når du planlægger din Branding Strategi

  Vi lever i en online verden hvor omverdenens opfattelse af dit brand kan være altafgørende. Det mindste kan påvirke dit brands troværdighed og pålægge værdier til dit brand som du ikke selv kan genkende. Derfor er det altafgørende at lave en brand analyse så du har en klar retning for din branding strategi. Dit brand definerer hvem du er i dit marked, derfor er det vigtigt altid at have i tankerne hver gang du foretager en handling, såsom at foretage markedsføringnettet.

  Definer dit brands formål - Lav en differentiering mellem dig og dine konkurrenter

  Ethvert brand skal have et klart defineret formål der skiller sig ud fra mængden. Hvad er din virksomheds brands formål fremfor jeres konkurrenters? Det er et spørgsmål du skal have et klart defineret svar på. Kunder er ikke lige så loyale overfor brands som de var engang. Derfor er et klart formål noget der styrker dit brand i en verden hvor kunder generelt har mindre tillid til brands.

  Belønning af kunder der udviser loyalitet til dit brand

  I vores moderne verden har kunder ikke den samme loyalitet til brands som de havde førhen. Derfor er det super vigtigt at du belønner de kunder som udviser en loyalitet til netop dit brand. Mange kan hurtigt tænkenye kunder fremfor at henvende sig til dem der allerede har udvist loyalitet. Disse kunder er ambassadører for dine services eller produkter og vil sprede dem langt bedre end du selv kan.

  Det kan være alt fra en speciel måde at udtrykke din taknemmelighed på til noget mere personligt, så længe du giver dem noget tilbage for at vise hvor meget de elsker dit brand. Selvom det kan virke som små ligegyldige tiltag kan det være altafgørende. Virksomheder der tager den ekstra tid høster god kommunikation med deres målgruppe hvilket vil blive værdifuldt senere.

  Dit brand skal have en konstant sammenhæng

  Hvad er nøglen til alle de mest succesfulde brands vi kender? De formår alle at have en sammenhængende opfattelse af deres brand. Undgå at koncentrere dig om ting der ikke passer ind i dit brands image og værdier. Hver gang du foretager en handling på vegne af dit brand skal du altid tænke over om det har relevans for dine kunder. Vil det forvirre dem, passer det til din egen opfattelse af dit brand osv.

  Du bliver nødt til at være sikker på din kommunikation udaftil har en rød tråd og er sammenhængende overfor dit brands selvopfattelse. For en succesfuld brand-sammenhæng skal hvert enkelt element i brandets marketing spille harmonisk overens med hianden. Har du styrdenne del af din brand strategi vil dit brand være utroligt stærktlængere sigt.

  Fleksibilitet kan være afgørende i den hurtigt-omstillende verden vi lever i

  Vores verden er konstant forandrende med fuld fart, hvilket betyder at succesfulde brands skal imødekomme dette. Kunder er blevet mere omstillingsparate, hvilket betyder at virksomheder bør være det samme. For at bibeholde relevansmarketingfolk forblive fleksible.

  For at være mest effektivt skal dit brand have tilpas sammenhæng med hvad det altid har været men samtidig nyskabende for at forblive interessant. Nyskabende tiltag giver også muligheden for at differentiere sig yderligere for resten af markedet. Tøv ikke med at afprøve en ny taktik eller andre veje at tage dit brand hvis dine gamle taktikker ikke virker. Det er bedre du ændrer dem inden det er for sent.

  Udnyt følelser til at styrke dit brand - Opfattelse er sjældent rationelt

  Det kan være super effektivt at henvende sig til dine kunder mere personligt gennem deres følelser. Opbyg et følelsesmæssigt fællesskab omkring dit brand. Derved kan du bedre få dine kunder til at forbinde sig til dit brand og hinanden. Det vil få dem til at føle sig som en del af noget størrer og derved en grundsten i at bygge et bedre forhold.

  Derfor er det super værdifuldt hvis dit brand kan formå at komme i kontakt med dine kunder på et dybere følesesmæssigt niveau. Det kan være en mulig måde at skabe en unik kommunikation med din målgruppe på samt opbygge en vigtig loyalitet.

  Opsummeret er de 5 vigtige ting at holde fokus på i din branding strategi:

  • Definer et formål, ikke bare et produkt eller en service
  • Sørg for at belønne og pleje dine kunder specielt når de udviser brand loyalitet
  • Sørg for at have en konstant sammenhæng mellem alt hvad i gør som brand og hvorfor (formålet)
  • Fleksibilitet og forandringer skal være en integrereret del af jeres brand, uden at virke falsk, ved at have en konstant sammenhæng til fortiden
  • Forbind dit brand med dine kunders følelser og se dine kunder bliver dine største ambassadører 

  New call-to-action

   Andre har der har læst dette indlæg, læste også disse:

   

  Casper Kraken

  Skrevet af Casper Kraken

  CEO, Strategist & Analyst